California

California
Limantour beach, Point Reyes

woensdag 16 juli 2014

Een illusie armer

Wat stelt een ander mens dan Kek zich voor bij een nocturne voor de opening van een bijzondere tentoonstelling?
Het zal allicht aan mij liggen, maar ik had een redelijk persoonlijke, onderhoudende rondgang met hier en daar wat achtergrondinformatie en een verzorgde receptie achteraf verwacht. Zeker omdat er bij de uitnodiging 'inschrijven verplicht' stond. 
Niets van dat alles bij de nocturne in het Pand gisteravond. 

Het Wonderkabinet zou er 350 unieke stukken uit de UGentse etnografische verzameling tonen. 


Fien, Anna en Kek daarheen, maar we waren niet alleen. 
Om 19u45 was er in de bibliotheek van het Pand al geen binnenkomen meer aan, en bleek de toespraak nav de opening al om 18u30 gepasseerd te zijn.

Met ons praktische geesten dachten we 'we gaan ergens in t zonnetje zitten, en proberen binnen een uurtje nog eens, als de grootste drukte voorbij is'.
Vergeet het! 
Om 21u stond de gang in het Pand helemaal vol aanschuivende mensen. We geraakten zelfs amper in de gang, omdat de receptie voor de paar honderd gelukkigen die al binnen geraakt waren, pal bij de ingang plaatsvond:  Prosecco, wijn en bier mits betaling.

Omdat we ondertussen zoveel dorst hadden van de vergelijkende studie van de Gentse neuzen -eerder op de dag gekocht bij het 'echte' en het 'valse' neuzenkraam op de Groentenmarkt - zijn we gezellig op kot een theetje gaan drinken vooraleer terug richting Schilde te snorren. 
De neuzenverkopers vechten zo te zien een echte oorlog uit. 
Omdat we niet konden beslissen waar we zouden kopen, gingen we eerst bij de linker, dan bij de rechter. Deze laatste begon zonder aanleiding zijn buur te beschuldigen dat 'hij zijn neuzen gewoon bij ALDI kocht'!


Misschien was het Wonderkabinet toch maar een excuus om weer eens naar Gent te kunnen?


1 opmerking:

  1. De twee neuzenverkopers zijn een tijd weggeweest omdat ze echt waren beginnen vechten met elkaar...

    BeantwoordenVerwijderen