California

California
Limantour beach, Point Reyes

zaterdag 5 juli 2014

De Grote Kleine Kunstenaar en de Kleine Grote Werker


Viktor is een echte tekenaar geworden! Met vaste hand vult hij papier met 'zeedieren', met dino's of varanen, skeletten en nog veel meer!
Een paar voorbeelden

Klein, groter, grootst (februari 2014)



Zeedraak, slang, ei, kaka, baby (april 2014)



Skelet (mei 2014)


Hij tekent in het Portugese zand (juni 2014)


Ik merkte ook een werkje op aan een raam in Gent: Zeedieren (februari 2014)


Laatst was hij op bezoek en vroeg 'wie heeft al deze schilderijen gemaakt?' 
(Er hangen nogal wat kinderwerkjes uit een ver verleden aan onze muren)
Ineens bekeek hij ze met een kunstenaarsoog ...
Vandaag was het ideaal weer om te tekenen. De oogst is groot!


Emiel wil w e r k e n. Echte dingen doen, het liefst buiten. Al sinds hij kan lopen, is hij gefascineerd door borstels, en flippers. Als hij ergens een borstel zag, kwam hij ermee aangezeuld en was het 'vegen, Kek!'
Sinds hij voor zijn verjaardag een kruiwagentje met schup en rijf kreeg is het 'werreken, Kek!'
In de tuin zijn een paar goeie plekken, vindt hij, om te rijven, andere plekken zijn beter om te schuppen, en nog andere dienen om het rijfsel en schupsel naar toe te voeren. Wel te verstaan dat Kek dan ook meewerkt, alles in duo!



Zelfs in de regen moesten we vandaag aan de slag. 'Komaan, Kek, nu werreken!'

2 opmerkingen:

  1. Het was best wel grappig. V wou direct in 'zijn huis' gaan schuilen toen het begon te regenen. Miel en kruiwagen gingen dan maar mee (E snapte er wel niet zo veel van). Kek ging binnen haar jas zoeken. Toen kek terug buiten was, kwam ze ook in het huis van V (het regende best wel hard). Emiel begreep er niks van. Nee kek, werken. Mielke en kek samen door de regen over het gras naar de moestuin, elk met hun kruiwagen.
    V en ik over het pad, van dichte kroon naar dichte kroon, schuilend voor de regen. V wou dan uiteindelijk ook mee peulen verzamelen (nee, dat zijn geen peulen, dat is mis, mijn mama zegt dat dat boontjes zijn) in de regen. E was de takken van de peultjes aan het verslepen naar de takkenhoop. Tijdens de drashbui mochten we wel even gaan schuilen onder de hazelaar.
    Toen de peulen op waren, wou V wel terug naar binnen. Kek en Miel groeven dapper verder naar wortels en rijfden alles mooi.

    BeantwoordenVerwijderen