California

California
Limantour beach, Point Reyes

zaterdag 5 september 2015

De laatste week

Sinds we De Harie ontdekten in 2000, komen we er elk jaar twee weken en dit jaar dus drie!
Zo genieten we van een extra week aan zee. 

Waarin Anna nog even blijft, Qui en Lien arriveren met de fiets en even later ook Doppe met de tram, en Nicky komt voor weer eens een blitzbezoek. 
Het weer zit niet erg mee, maar de sfeer daarentegen ...

Waarin de jongens en Lotte terug naar het echte (school)leven vertrekken, maar Viktor eerst nog tekenles geeft aan Quinten, Anna en Kek
Wie is de beste leerling?



Een week waarin de bliksem inslaat tijdens een nachtelijk onweer, de wifi uitvalt en niet meer te herstellen is en wij dus in hoeken van huis en terras of op straat een homespot moeten proberen te vangen om toch even op internet te kunnen.

Waarin we wat getij-dingen bekijken




en moeten lachen met de cabin art 2015 in Sint-Idesbald




Zien we daar Mechelen op dat strandhok?


Een week waarin we heerlijk uitbundig gaan zwemmen bij vloed, in de regen, tijdens een springvloed, met hoge golven en lege stranden, uiteindelijk niet op een verjaardag, ... 
We zwemmen zelfs nu de redders hun post verlaten hebben.

Waarin er gediscussieerd wordt over het verschil tussen een spreekwoord en een gezegde, of een uitdrukking en een zegswijze. Wat niet simpel is met twee taalkundigen in huis.
Kek bedenkt dat er misschien nog een nieuwe categorie moet toegevoegd worden: flarden uit liedjes.
Zoals 'een deur die plots opengaat' of 'waarom zijn de bananen krom' of 'quand les zoziaux chantent dans le bois', om maar enkele klassiekers te noemen

Waarin we qwirkle en super motherload spelen en patchwork en innovation en Kek zelfs af en toe als winnaar uit de bus komt! 

Waarin we voor de laatste keer deze zomer zure graansoep eten

Waarin we eindelijk naar Nieuwpoort wandelen, om er vast te stellen dat veel zaken tijdens de middag gewoon dicht durven zijn en op de pier een selfie maken (Qui)


Waarin we elke avond naar Sint-André wandelen voor één of meer statiefoto's en om de avondlucht te bewonderen






Waarin gerolkart wordt


Waarin we én in de Graankorrel én in de Sassy's gaan eten, waar Goesje (niet) geheel toevallig ook is mét een smikkelverjaardagspakket voor Lien


En waarin tot slot de wifi hersteld wordt en de Harie zo hard opgeblonken wordt, dat we volgend jaar zeker weer mogen komen!

3 opmerkingen: