California

California
Limantour beach, Point Reyes

dinsdag 13 mei 2014

Azoren



Naar de Azoren had ik heel erg uitgekeken, stond al lang op mijn verlanglijstje, maar het eerste contact was eerder teleurstellend. Misschien kwam het door het contrast met Point Reyes waar we vandaan kwamen, ik weet het niet. Als Point Reyes een 10 krijgt, dan krijgt San Miguel een vijf.

Na een dag of vier begon het daar evenwel te wennen, en begon ik het zowaar te appreciëren: het vulkanisch landschap, de geïsoleerde strandjes, de traagheid van alles, de oorverdovende rust in de dorpjes, en zelfs in de hoofdstad Ponta Delgada, waar echt niet veel te beleven valt. 



Een echte topper, niet te missen voor wie ooit San Miguel aandoet, is het warme zwavelbad in de garden van Terra Nostra, in Furnas



Ook het vegetarisch restaurant  Rotas da Ilha Verde is meer dan de moeite: vers, lekker en niet duur, aangenaam contact en verzorgde bediening! Lekkere desserten ook... Wij waren er vier keer, drie keer s avonds, een keer s middags met de lunchspecial.


Van linksboven in wijzerzin: warme sla met asperges en noten (dat ei krijg je bij veel gerechten, zelfs op een champignonbruscetta willen ze nog een ei leggen), linguine met thijm, champignons, peultjes en spinazie, parmesaan, desserten waren cheesecake en tiramisu met bolo levedo een soort Portugese muffins, en snor zijn seitansteak. 

2 opmerkingen:

  1. Nice Cecile. Het ziet er gelijk veel professioneler uit :-). Een prima fotografe ook. Zijn warme zwavelbaden ook echt om te baden of is dat een vraag die alleen van een niet-wetenschapper kan komen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben er bijna een uur in 'gezwommen'. Diepte was 1,5m, watertemperatuur 35tot 40°C. Spoelwater van onze zwemkledij was na veel keer spoelen nog steeds geel!

    BeantwoordenVerwijderen