California

California
Limantour beach, Point Reyes

zaterdag 25 juli 2015

3 Vlaamse steden en een beetje kust in 3 dagen!


Professor Deren Yang en zijn madam Juyang uit Hangzhou waren op doorreis in Belgie. En dus moest er gesightseed worden.
(Gesightseen klinkt juister in Kek haar oren, maar dat ander zou 'correct' zijn)
Kek zag er tegen op als tegen een hooiberg met een naald er in.
Dat kan ze hier wel zeggen, want Chinezen kennen net zo min Nederlands als wij Chinees.
Maar uiteindelijk viel alles geweldig mee. Het was vermoeiend, dat wel, maar dankzij een goeie taakverdeling met Fien (foto's) en Doppe (uitleg), en dankzij het buitengewoon aangenaam gezelschap leek het vaak zelfs op vakantie, in eigen land dan wel: Vlaanderen vakantieland?

Dag 1 gaat het richting Brugge!
We doen veel klassiekers: het Minnewaterpark, het begijnhof, de piëta, de Stoofstraat, het Arentshof, de Rozenhoedkaai, het H. Bloed, ...We wachten en varen bootje op de reien.We drinken Brugse bieren in brouwerij de Halve Maan op het Walplein.


En sluiten af met een beetje Oostende.
De triënnale in Brugge levert een paar extra's!
Wat zouden de begijnen gedacht hebben van deze boomhutten in hun binnentuin? Deren had er alvast een verklaring voor: de mens is het contact met de natuur verloren...


Het Belfort staat een beetje in de schaduw van dit kunstwerk!En we zien een oude bekende uit Watou terug...Op dag 2 hebben Deren en Snor projectbesprekingen op Imec en bij het departement metaalkunde te Leuven en gaan Juyang en Kek op stap in Leuven.
Kek ontdekt het mooie uitzicht vanop de toren van de Universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein. 


Omdat Juyang heel veel van planten houdt gaan we langs in de Kruidtuin! 
Dat is ook nieuw voor Kek.De kabouters zijn niet het mooiste beeld van de tijdelijk beeldententoonstelling in de kruidtuin, maar de bijhorende tekst kan Kek wel bekoren!
'Ik droom
Ik wou dat ik
Een kabouter was
En dan met zijn vieren
Samen zingen onder een schaduwboom'

De wrap van de Greenway valt in de smaak en Kek krijgt er uitleg over Chinese karakters: interessant, maar ingewikkeld.


Op het einde van de namiddag doet Kek nog een ontdekking! 
Waar het in Brugge 3,5€ kost voor een hele dag in een betalende parking, bedraagt de prijs voor amper vijf uur in de parking onder het Ladeuzeplein 12,90€! 

Dag 3 wordt gevuld met Antwerpen
Doppe heeft een mooi en vernieuwend parcours uitgestippeld, waarvan we spijtig genoeg wel een en ander links moeten laten liggen. Trop is nog altijd teveel!
Uiteraard moet China town bezocht worden en uit de Sun Wah supermarkt worden wat koekjes voor onderweg meegenomen. We leren de lekkerste (Chinese) koekjes kennen!
We starten met het overzicht van Antwerpen vanop de bovenste verdieping van het MAS. Deren verwondert zich over het feit dat er geen bruggen over de Schelde gebouwd zijn, en dus gaan we ook eens naar de voetgangerstunnel kijken...
De wandeling gaat langs of liever door het Felix pakhuis, door de rosse buurt, langs het Vleeshuis en de oude beurs, de markt en de kathedraal, de Vlaeykensgang en de Kloosterstraat.


We eindigen in het fotografiemuseum. 
Fotograferen is een passie van Juyang en dus gaan ze liever naar foto's kijken dan naar Rubens of het Plantijn Moretus museum.
Ook kerken vinden ze niet zo boeiend. Allemaal één pot nat voor hen. Terwijl ze dan weer wel geïnteresseerd zijn in de verschillen tussen een klooster, een monasterium en een convent ... Dat was in Brugge! Toen Deren het overzicht kwijt was van alle religieuze toestanden daar ging hij, via hun draagbare modem, op zoek naar info in het Chinees. En toen kwamen er natuurlijk vragen waar noch Kek, noch Doppe, noch Fien het antwoord op wisten...
In het Fomu ontdekt Kek werk van Masao Yamamoto, en ze is onmiddellijk verkocht!We sluiten de drie daagse af met een bezoek aan de Gelato Factory!


Juyang heeft moeite met kiezen, maar wil toch maar één smaak.
Dát ijsje is snel op, dus toch nog eentje met twee smaken...


We bewonderen de vrouwelijke fontein bij het Museum voor schone kunsten, en dan gaat het met bus en metro richting station waar onze wegen scheiden.
Misschien tot in september, in Hangzhou?

En dan terug naar huis, en moe in bed liggen en buiten een uil horen roepen...
Wat een mooie dagen!


3 opmerkingen:

 1. oooh onze mooie mevrouw!
  Fien en ik waren trots dat wij bij die mooie mevrouw hoorden :-).
  ENHETWASLEUK.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en F heeft echt goeie foti gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amai mannekes, blij dat het zo goed is meegevallen!
  (die mooie mevrouw heeft wel een merkwaardig opbindklakske)

  BeantwoordenVerwijderen