California

California
Limantour beach, Point Reyes

dinsdag 19 mei 2015

Alles gaat altijd verder


Het is nu ongeveer een jaar geleden dat Kek begon te bloggen.
Wat vooral bedoeld was om reiservaringen te delen en bij te houden (en terug te vinden), is redelijk snel ontaard in een huis-, tuin- en kinderblog. 
Met dank aan Lyme, die het voor Snor nagenoeg onmogelijk maakt om verder dan 500m te stappen. Onze actieradius is momenteel geslonken tot 'met de auto bereikbaar'.

En ondertussen gaat altijd overal en alles verder. 
Kek moet er vaak aan denken, maar ook weer niet te vaak.
Check-in en security op luchthavens, aankomen in bekende en onbekende oorden, komen en gaan in hotels, landen en steden doorkruisen, musea ontdekken, een nieuwe zee met bijhorende luchten leren kennen, natuur en ruimte vinden, mensen kijken, verwondering over hoe anders het ergens kan zijn ...


In de plaats ga je dan bij Bomma op bezoek in Gesticht Joostens en word je even stil van de dagelijkse realiteit van dementenzorg. Vrolijk word je er echt niet van. Terug thuis verdwijnen de indrukken langzaam maar zeker naar de achtergrond. Bij Joostens en in zoveel andere gestichten gaat alles verder door.
Dan ga je op bezoek in de Carmel en zie je hoe onwerelds de nonnen daar samenleven en werken en bidden, en daarna loop je nog in Brugge naar de toeristenheksenketel te kijken en thuis gaat ook weer alles verder.
Dan ga je Viktor, Emiel en Lotte afhalen en word je even ondergedompeld in hun kinderwereld, speel je hun gekke spelletjes mee en lees je ernstige boekjes voor.


Dan ga je naar een concert en geniet je tussen veel nette, verzorgde concertgangers van hemelse muziek en geweldige muzikanten.
Dan laat je de dagschotel weer eens smaken in de Appelier, de Avalon, de Graankorrel, de Bron, ...
Dan loop je in de koninklijke gaanderijen in Oostende even iets van de verloren grandeur te ondergaan en van de zee en de grijze luchten te genieten.


Dan rij je met de auto huiswaarts en sta je met honderden anderen stil op de Antwerpse ring, om dan veel te laat in de rust en de lentegeuren van de Speelhofdreef binnen te rijden.
Thuis duik je de tuin in en ondertussen gaat in alle parallelle werelden alles gewoon verder.


En soms staat de wereld even stil, bij een vliegtuigramp, een aardbeving in Nepal, een staatsgreep in Burundi, duizenden bootvluchtelingen, bij de zoveelste aanslag van IS, een kasseienrel, een racistisch incident, ...
Maar dan gaat alles weer gewoon verder.

De mens is een vreemd geprogrammeerde machine!

2 opmerkingen: