California

California
Limantour beach, Point Reyes

maandag 8 september 2014

Het korten der dagen ...

De eerste schoolweek zit erop en het aftellen naar de herfstvakantie kan beginnen! 
Het is september, en de dagen zijn al even aan het korten...
Mijn eigen dagen worden nu dubbel korter, om over de weken en maanden nog te zwijgen!

Wat ik zoal doe, sinds ik op pensioen ben? 
Te pas en vooral te onpas kan deze vraag niet anders dan gesteld worden.
Allicht zal het aan gebrek aan time-management liggen, of ben ik gewoon trager geworden door de pensioenmodus, of tikt de klok simpelweg sneller naarmate de jaren optellen, maar het is drukker dan ooit.

Aan het huishouden kan het niet liggen. Dat is o-zo-simpel...
We stoppen de was in de wasmachine en de afwas in de afwasmachine (binnenkort), lopen af en toe met stofzuiger, flipper of dweil door het huis, houden de toestand van het sanitair binnen de perken, maaien tussendoor gras, houden paden open, zetten hout binnen na het eerst fijn genoeg gekliefd te hebben voor de tegelkachel, doen boodschappen voor het dagelijkse brood, bedenken maaltijden, maken ze klaar, nemen lovende en minder lovende kritieken hierover in ontvangst, ruimen tafels af, zorgen dat kamerplanten niet verkommeren, zaaien en wieden en oogsten tijdig in de moestuin, nemen telefoons aan en bellen voor vervelende boodschappen.
En niet te vergeten, de absolute topper wat betreft tijdverdoen: opruimen! Geen huisgenoot heeft hier de reflex zijn rondslingerende spullen of gebruikt gereedschap op te bergen. Alle horizontale vlakken worden stelselmatig gevuld.
Naast huishouden is er de zorg voor voor- en nageslacht. 

En tussendoor maken we foto's, schrijven we af en toe een blog, proberen we soms wat muziek te maken, en ja, voor culturele activiteiten en sociale verplichtingen wordt toch ook nog tijd gemaakt!
Wandelen en lezen zijn vakantieprivileges...

Met het korten der dagen neemt de grote vogeltrek naar het zuiden een aanvang! 
Misschien moet ik ook eens meedoen met die zuiderse trek? Naar een (niet helemaal) onbewoond eiland, met lekker eten, wat boeken en enkel het geluid van een of andere oceaan ...




2 opmerkingen:

  1. Kijk nu hier: http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/article/detail/2045060/2014/09/09/De-tijd-vliegt-echt-wanneer-u-ouder-wordt-en-dit-is-waarom.dhtml

    BeantwoordenVerwijderen