California

California
Limantour beach, Point Reyes

vrijdag 27 juni 2014

Reis ver (drink wijn) (lach hard) kom terug!




Even onverwacht als ongewoon -volgens sommigen ga je niet vrijwillig met je schoonmoeder/schoondochter op stap- ging ik met Lien drie dagen kamperen op Terschelling om op OEROL de gedanste opera Kintsukuroi van Spinvis te gaan zien. Terschelling was nog steeds even eindeloos en even winderig als in mijn herinnering aan een tripje ergens in 1978.
Het was een lange reis met trein, trein, trein, festivalbus, boot en benenwagen tot op camping Cnossen. Wij liepen tevoet van de bootaanlegplaats naar de camping, en zelfs ik had toen al door dat we zonder fiets niet ver zouden geraken op het eiland. En dus, na zeker 15 jaar niet gefietst te hebben, heeft Terschelling mij terug op de fiets gekregen. Dat was niet eenvoudig tussen hordes op-de-fiets-geboren Hollanders. Gelukkig waren mijn remmen van ver hoorbaar.


Het kamperen was al zeker 20 jaar geleden, tenminste als het 'in de tuin in een tent slapen met jonge kinderen' ook onder de noemer kamperen valt, anders was het 25 jaar geleden. De inhoud van de tent bleek nog steeds amper onder controle te houden.


De onderbroek is van de buren...

Maar, we gingen dus voor Spinvis en Kintsukuroi. Lien is drie keer gaan kijken, ik twee keer. De eerste keer was een tsunami. De tweede keer was echt genieten van de fijne details en dubbele bodems, het subtiele samenspel van de muzikanten, de mooie zangstemmen, het organisch samendansen van de frèle oude man met de krachtige jonge vrouw, ....  en dat allemaal tegen de eindeloze einder op West-Terschelling in de ondergaande zon.



Verder bezochten we de bessenschuur annex cranberryvelden, dronken ongezoet cranberrysap, liepen langs het strand met onze voetjes in de zee, 


fietsten door duin- en bosgebieden, zochten eindeloos naar vegan eten tot mijn kont helemaal murw gefietst was, testten een observatiehut uit, 


dronken (te)veel Leffe met Lucas, Cor en Julius, en een beetje met Erik en Saartje, leerden dat Oepkens een familienaam is, en maakten plannen om volgende keer in elk geval langer te blijven!
En om naar de voorstelling van Kintsukuroi in theater te gaan kijken in de AB.

Met dank aan Lien voor de foto's. Hier is ze een weerbarstig filmrolletje aan 't vervangen in de tent.














2 opmerkingen: